Ny på rideskolen

For at kunne ride på Horsens Rideskole skal du meldes ind i rideklubben. Det gør du ved at oprette en medlemsprofil på forsiden af hjemmesiden, log på med din profil og tilmeld/betal for din kontingent. Læs evt. nærmere her. Forinden bør du dog have talt med en af vore undervisere og have sikret dig, at der er plads på en af vore hold.

Flytning af hold, samt udmeldelse af rideskolen skal ske til underviser. Der er en måneds opsigelsesvarsel ved udmeldelse og alene til en måneds udgang.

Hvis du har brug for yderligere vejledning i forbindelse med holdoprettelse, -skifte mv. Så læs her.

Ridning på Horsens Rideskole er 100% baseret på hyggeligt samvær, venskaber, sammenhold og sidst men ikke mindst på lærerige oplevelser.

Vi har tre forskellige rideniveauer

1.     Ponylegestue lørdag formiddag
2.     Dressurridning man-tir-tor-fre - særlige voksenhold tirsdag og torsdag aften
3.     Springning onsdag

Beskrivelse af de forskellige hold finder du under elevskolen/undervisning. Børn i ponylegestuen og andre begynderhold skal have meget hjælp, hvorfor forældres opbakning som trækkere er nødvendig.

Som ny skal du huske at medbringe:

1.  En sikkerhedsgodkendt ridehjelm EN1384. Du kan låne ridehjelm hos os, de første gang du
        rider. En cykelhjelm kan også bruges de første gange.
2.  Bukser uden for mange sømme, samt støvler med lille hæl
3.  Ved springning skal alle benytte sikkerhedsveste

Fælles for alle hold er, at man møder senest ½ time før ridetimen starter, så der er god tid til at strigle og sadle ponyen/hesten op uden stress og jag. Samt at man sætter ca. 15 minutter af til efter ridetimen, så ponyen/hesten bliver sat tilbage i sin boks på en pæn måde, hvis der ikke er en rytter til den i timen efter. Husk det er levende dyr, som vi har med at gøre, der skal behandles ordentligt.

Vi har mange forskellige aktiviteter på rideskolen i løbet af året. Om vinteren rider vi mest i ridehallen, hvor vi rider dressur, ponygames og springning. Når sne og frost er af jorden, rider vi på vores udendørs spring- og dressurbaner, ligesom vi har let adgang til dejlige skovture, idet skoven er lige i nærheden.

I årets løb arrangeres forskellige aktiviteter, som du kan deltage i, f.eks. dressur- og springstævner, Middelalderfestivalridning, Halloweenfest, ridelejr, overnatninger m.v. Rideskolen er lukket i juli måned, hvor ponyerne går på sommergræs. På helligdage bestræber vi os på at afvikle undervisningen, måske med sammenrykning af hold, hvis det er muligt og undervisningen kan også være flyttet til tidligere på dagen.