Ordensregler for Horsens Rideklub

• Vis hensyn til hinanden, også til dem der får undervisning.

• Adgang til ridehuset skal ske på en sådan måde, at det ikke er til gene for de andre ryttere.

• Når du stiger op/af hesten, skal det ske i midten af volten.

• Hvis du rider som en af de sidste, så hjælp til med at lyset i hallerne bliver slukket.

• Man passerer hinanden venstre mod venstre, med passende afstand imellem, dvs. med mindst en heste længde.

• Man skridter varmt eller af på hovslaget venstre om.

• Longering og løse heste er strengt forbudt i den store ridehal.

• Ved springundervisning/springtræning, er det en selvfølge, at alle hjælper hinanden med opsætning eller afrydning af banen.

• Der er springundervisning/springtræning onsdag, hvor man tidligst må begynde at sætte spring op kl. 14.00 (indendørs sæson). Søndag er der frispringning fra kl. 14.30 til kl. 18.30 (indendørs sæson). Såfremt det accepteres af de andre ryttere, er det tilladt i den lille hal at sætte 2 spring op indenfor hovslaget.

• I udendørs sæson er springbanen til fri afbenyttelse af de private ryttere. Der henstilles til, at springene på den udendørs bane opstilles, så hovslaget er frit.

• I tilfælde af en syg hest, kan det blive nødvendigt at lægge beslag på det lille ridehus.

• Løse heste er tilladt i det lille ridehus.

• Longering er tilladt i det lille ridehus, den udendørs springbane, samt den indhegnede dressurbane.

• Folde er til de private heste, samt elevhestene. De private hesteejere forpligtiger sig til, selv at sørge for at der er vand på deres fold, samt er ansvarlig for at hegnet er intakt.

• Når en hest trækkes på fold, sker dette med et grimeskaft. Er du under 18 år, henstiller vi til, at du bærer ridehjelm, når du trækker din hest på fold. Bind dig aldrig fast til hesten, og sno aldrig grimeskaftet om hånden.

• Alle skal bære sikkerhedsgodkendt ridehjelm, når de rider. Er du under 18 år, skal du bære sikkerhedsgodkendt vest til springning.

• Publikum eller andre opfordres af sikkerheds hensyn til at stå på barrieren.
  • Det er ikke tilladt at bære fodtøj eller beklædning, som er til fare for din sikkerhed, (tennissko, sandaler, jogging bukser o.l.), når du rider, trækker på fold o.l.

• Det er ikke tilladt at tale i telefon, når du rider - heller ikke hvis du bruger høretelefon. Du må heller ikke høre musik i høretelefoner, når du rider.

• Omgangen med hestene skal ske på en fornuftig måde, hvor hesten bliver respekteret.

•  Brug aldrig voldsomme hjælpere, men forestå som et godt eksempel i, hvordan en hest skal behandles. Løb og leg på staldgangen, haller, baner og i stald afsnittet er ikke forsvarligt.

• Ved tvivls spørgsmål, er det berider, træner eller den ældste i hallen, der træffer beslutning.

• En klar holdning fra bestyrelsen er, at vi skal behandle hinanden venligt og respektfuldt, så et godt sammenhold prioriteres. Vi glæder os alle til at komme på ”Nørremarksgården”, om det er ugentligt eller dagligt, men det skal være rart at komme der. Mobning tolereres ikke.

Revideret og godkendt af bestyrelsen 30.5.2016