Regler for partsryttere

Det er altid spændende at få part og for mange en lille prøve på, hvad det vil sige at have sin egen hest/pony. Ridning er en skøn sport, men det er store levende dyr, som nemt kan blive bange for selv den mindste lille ting eller hændelse, vi omgås. Det er derfor vigtigt, at man tænker sig om, når man opholder sig i stalden eller på ridebanen. Tænk fornuftigt og husk at behandle dyrene og hinanden med respekt, når hestene er i deres boks, skal de have fred – det er deres frikvarter til at spise og hvile.

Husk du må først tage hesten ud på staldgangen 20 min før, du skal ride – hvis ikke der er plads på staldgangen må du strigle og sadle op i boksen – men det må du også først starte på 20 min før din ridetime begynder.

Når du har en part forventes det, at du i et vist omfang deltager i arbejdsdage og stævner som hjælper.

Det fremgår af din kontrakt, hvilke timer der indgår i din part.

• Du kan ride dine friridningstimer på de aftalte dage (fredag, lørdag eller søndag), husk din hest eller pony skal have morgenmad inden du rider. Din hest eller pony skal være i sin boks senest kl. 18.00. Evt. ændringer aftales med den ansvarlige for elevskolen.
  • Der må ikke springes i friridningstimerne.
  • Husk at holde øje med tiden, når du rider og giv din hest/pony skridtpauser.
  • Husk en time starte altid med min 10. min i skridt og sluttes altid med min. 10 min. i skridt.
  • Er du under 16 år og/eller en uerfaren rytter, skal du altid have en voksen med, når du rider dine friridningstimer. Tal med din ridelærer – hun kan bedst vurdere, hvornår du evt. må ride uden en voksen.
  • Hvis du er den eneste, der er i rideklubben må du ikke ride
  • Til friridning må du ride på alle klubbens baner og i begge ridehuse – husk at vise hensyn.
  • Du må ikke longere hesten eller ponyen.
  • Undervisning/friridningstimen følger rytteren – du kan derfor ikke bytte eller afløse andre ryttere.
  • Hvis du rider (kun skridte) en tur i skoven, skal du følges med en erfaren rytter over 18 år eller en voksen til fods.
  • Husk at rydde op og feje efter dig selv, hver gang du er færdig på staldgangen.

Udstyr til rytter, hest eller pony
  • Du skal altid bære hjelm både i stalden, og når du rider.
  • Rider du i skoven, skal du bære sikkerhedsgodkendt springvest.
  • Pony/hestens sadel og hovedtøj skal renses og pudses min. 1 gang pr. måned.
  • Bidet skal vaskes og renses hver gang du har redet.
  • Pony/hestens hale og hove skal vaskes og smøres jævnligt.
  • Hesten skal gå med det udstyr, som bestyrelsen og den ansvarlige for elevskolen har bestemt. Evt. ændringer i udstyr (bid, sadler eller andet der påvirker hesten) skal aftales med den ansvarlige for elevskolen.

Hest eller pony
  • Du må ikke klippe hale, man eller pandelok på din hest eller pony.
  • Du må ikke straffe din hest eller pony ved at slå, sparke eller råbe.
  • Hesten eller ponyen må kun stå på staldgangen, når du strigler, vasker, nusser eller sadler op, og hesten eller ponyen må aldrig stå alene.

Forsikring
  • Du skal selv have en forsikring, der dækker i tilfælde af uheld. Den kan skolen ikke tegne. Husk du rider og opholder dig på stedet på eget ansvar.